Longi review

 een na beste uit de test

Wat zijn Longi zonnepanelen?

Longi Zonnepanelen zijn hoogwaardige fotovoltaïsche panelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Deze panelen worden geproduceerd door Longi Solar, een toonaangevende fabrikant in de zonne-energie-industrie. De zonnepanelen van Longi staan bekend om hun uitstekende prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Waarom kiezen voor Longi?

Als huiseigenaar is het belangrijk om zonnepanelen te kiezen die lang meegaan en efficiënt energie opwekken. Hier zijn enkele redenen waarom Longi Zonnepanelen de beste keuze zijn:

Hoogwaardige Prestaties

Longi Zonnepanelen zijn ontworpen om maximale energieopbrengst te leveren, zelfs bij weinig licht. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën, zoals monokristallijne cellen en PERC-technologie, om de efficiëntie te verbeteren. Hierdoor kunnen ze meer energie genereren dan conventionele zonnepanelen.

Langdurige Duurzaamheid

De zonnepanelen van Longi zijn gebouwd om lang mee te gaan. Ze zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals hagel, sneeuw en sterke wind. Bovendien worden ze ondersteund door strenge kwaliteitstests en certificeringen, waardoor ze betrouwbaar en duurzaam zijn.

Eenvoudige Installatie

Het installatieproces van Longi Zonnepanelen is eenvoudig en efficiënt. Ze worden geleverd met voorgemonteerde montagesystemen en duidelijke installatiehandleidingen. Hierdoor kunnen installateurs de panelen snel en nauwkeurig op het dak plaatsen, waardoor je tijd en geld bespaart.

Hoogwaardige Prestaties

Longi Zonnepanelen behoren tot de best presterende panelen op de markt. Hier zijn enkele kenmerken die bijdragen aan hun uitstekende prestaties:

 • Monokristallijne Cellen: De zonnecellen in Longi Zonnepanelen zijn gemaakt van hoogwaardig monokristallijn silicium. Deze cellen hebben een hogere efficiëntie en kunnen meer zonne-energie omzetten in elektriciteit.
 • PERC-technologie: Longi maakt gebruik van PERC (Passivated Emitter Rear Contact) technologie in hun panelen. Deze technologie verbetert de lichtabsorptie en vermindert energieverliezen, waardoor de panelen efficiënter werken.
 • Positieve Tolerantie: Longi Zonnepanelen hebben een positieve vermogenstolerantie, wat betekent dat ze vaak iets meer energie genereren dan hun nominale vermogen. Dit zorgt voor een hogere energieopbrengst en een betere ROI (Return on Investment).

Langdurige Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij het kiezen van zonnepanelen. Longi Zonnepanelen bieden de volgende voordelen op het gebied van duurzaamheid:

 • Robuuste Constructie: De panelen zijn gebouwd om lang mee te gaan en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Ze kunnen sneeuw, hagel en sterke wind weerstaan zonder aan prestaties in te boeten.
 • Hoogwaardige Materialen: Longi gebruikt hoogwaardige materialen in hun panelen, zoals anti-reflecterend glas en weerbestendige achterfolie. Dit zorgt voor een optimale bescherming tegen de elementen en minimaliseert het risico op schade.
 • Kwaliteitsgarantie: Longi biedt uitgebreide garanties op hun zonnepanelen, waaronder een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar. Dit geeft huiseigenaren gemoedsrust en vertrouwen in de duurzaamheid van de panelen.

Eenvoudige Installatie

Het installeren van Longi Zonnepanelen is een eenvoudig en gestroomlijnd proces. Hier zijn enkele redenen waarom de installatie soepel verloopt:

 • Voorgemonteerde Montagesystemen: Longi Zonnepanelen worden geleverd met voorgemonteerde montagesystemen. Dit bespaart installateurs tijd en vereenvoudigt het installatieproces.
 • Duidelijke Installatiehandleidingen: Elke set Longi Zonnepanelen wordt geleverd met een gedetailleerde installatiehandleiding. Hierin worden stapsgewijze instructies gegeven, waardoor de installatie gemakkelijk te begrijpen is, zelfs voor mensen zonder technische achtergrond.
 • Ondersteuning van Installateurs: Longi biedt uitgebreide ondersteuning aan installateurs tijdens het installatieproces. Ze hebben een professioneel team dat technische vragen kan beantwoorden en eventuele problemen kan oplossen.

Kosten en rendement

De kosten en het rendement zijn belangrijke factoren bij het investeren in zonnepanelen. Longi Zonnepanelen bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 • Betaalbare Prijzen: Longi Zonnepanelen staan bekend om hun betaalbare prijzen. Ze bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en stellen huiseigenaren in staat om hun investering snel terug te verdienen.
 • Hoog Rendement: Door de geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen presteren Longi Zonnepanelen zeer efficiënt. Dit resulteert in een hogere energieopbrengst en een kortere terugverdientijd.
 • Besparingen op de Lange Termijn: Met Longi Zonnepanelen kunnen huiseigenaren hun energiekosten aanzienlijk verlagen. Ze kunnen profiteren van lagere elektriciteitsrekeningen en in sommige gevallen zelfs overschotten aan energie terugleveren aan het elektriciteitsnet.

Garantie en Klantenservice

Longi Solar staat bekend om zijn betrouwbare garantie en uitstekende klantenservice. Hier zijn enkele aspecten die de klanttevredenheid bevorderen:

 • 25-Jarige Lineaire Vermogensgarantie: Longi Zonnepanelen worden geleverd met een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar. Dit betekent dat de panelen gedurende deze periode een gegarandeerd vermogen behouden.
 • Uitstekende Klantenservice: Longi heeft een toegewijd klantenserviceteam dat klaarstaat om vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Ze bieden een uitgebreide ondersteuning aan hun klanten, zowel voor als na de aankoop van de zonnepanelen.

Conclusie & Eindoordeel

Na grondig onderzoek en het analyseren van de kenmerken en voordelen van Longi Zonnepanelen, kunnen we met vertrouwen concluderen dat ze de beste keuze zijn voor huiseigenaren die op zoek zijn naar hoogwaardige en betrouwbare zonnepanelen. Met uitstekende prestaties, langdurige duurzaamheid, eenvoudige installatie en betaalbare prijzen bieden Longi Zonnepanelen een geweldige prijs-prestatieverhouding.

De panelen presteren goed, zelfs onder minder gunstige omstandigheden, dankzij technologieën zoals monokristallijne cellen en PERC-technologie. Bovendien zijn ze gebouwd om lang mee te gaan en zijn ze bestand tegen extreme weersomstandigheden, waardoor ze duurzaam en betrouwbaar zijn.

Met een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar en een toegewijd klantenserviceteam zorgt Longi Solar ervoor dat klanten tevreden zijn en gemoedsrust hebben bij hun aankoop.

Al met al verdienen Longi Zonnepanelen een solide eindoordeel van 8,5 van de 10. Ze bieden een geweldige combinatie van kwaliteit, prestaties en waarde, waardoor ze de ideale keuze zijn voor huiseigenaren die willen investeren in zonne-energie.

Disclaimer: Dit eindoordeel is gebaseerd op de beschikbare informatie en kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en omstandigheden.